Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskarutbildning

För dig som vill fortsätta dina studier efter master- eller magisterexamen finns möjlighet att gå vidare till utbildning på forskarnivå. Utbildningen på forskarnivå omfattar fyra års heltidsstudier och avslutas med en doktorsexamen, den högsta akademiska examen i Sverige.

Företagsekonomiska institutionen vid Ekonomihögskolan erbjuder forskarutbildning i två ämnen: företagsekonomi och forskningspolitik. Det övergripande målet för båda forskarutbildningarna är att utveckla doktoranden till en kritisk och självständig forskare med fördjupade kunskaper i ämnet, en ingående kunskap i ämnets forskningsmetoder samt goda insikter i de problem som förekommer inom forskningen och dess praktiska tillämpning. Syftet är också att ge en kvalificerad grund för en framtida karriär inom eller utanför universitetsvärlden.

Forskarutbildningskoordinator Charlina Lunvald gör tummen upp. Illustration.
Att doktorera kan vara tufft, men du får hjälp av världens bästa koordinator!

Institutionens forskning och forskarutbildning är inriktad mot följande huvudområden:

(För mer information om forskarutbildningen, hur man söker samt annan relaterad information, se menyerna till vänster.)

Kontakt

Forskarutbildningskoordinator
Charlina Lunvald
Telefon: 046-222 41 73
charlina [dot] lunvald [at] fek [dot] lu [dot] se (charlina[dot]lunvald[at]fek[dot]lu[dot]se)

Riktlinjer för forskarutbildningen